Naast het slaan op de piñata om de traktaties eruit te krijgen, is het ook gebruikelijk om piñata-liedjes te zingen en te spelen tijdens het feest. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan en hoe kun je deze liedjes zingen en spelen tijdens een piñatafeestje?

Oorsprong van piñata-liedjes

De oorsprong van piñata-liedjes gaat terug tot de 16e eeuw in Mexico. Het was gebruikelijk om tijdens kersttijd een piñata te slaan, gevuld met snoepjes, fruit en kleine speeltjes. Deze piñata’s waren gemaakt van aardewerk en waren versierd met religieuze symbolen. Om het slaan op de piñata een religieuze betekenis te geven, werden er liedjes gezongen die verwezen naar de verschillende betekenissen van de symbolen op de piñata. Deze liedjes werden al snel een belangrijk onderdeel van piñatafeesten en zijn tot op de dag van vandaag populair.

Hoe zing en speel je piñata-liedjes tijdens een piñatafeestje?

Het zingen en spelen van piñata-liedjes is eenvoudig en kan worden aangepast aan de leeftijd en interesses van de gasten. Hier zijn enkele tips om piñata-liedjes te zingen en te spelen tijdens een piñatafeestje:

Kies de juiste liedjes: Kies liedjes die passen bij het thema van het feest en de leeftijd van de gasten. Voor jonge kinderen kunnen eenvoudige liedjes worden gekozen, terwijl oudere kinderen en volwassenen meer uitdagende liedjes kunnen zingen.

Leer de tekst: Zorg ervoor dat je de tekst van de liedjes kent voordat het feest begint. Je kunt de tekst opzoeken op internet of in een liedjesboek.

Kies een leider: Kies een leider die de liedjes kan leiden en de gasten kan begeleiden bij het zingen en spelen van de liedjes.

Gebruik muziekinstrumenten: Gebruik muziekinstrumenten zoals tamboerijnen, maracas en fluitjes om de liedjes te begeleiden en de sfeer te verhogen.

Voeg dans toe: Voeg dans toe aan het zingen van de liedjes om het nog leuker te maken. Kinderen vinden het vaak leuk om te dansen op de muziek terwijl ze op de piñata slaan.

Door piñata-liedjes toe te voegen aan een piñatafeestje, wordt het feest nog leuker en krijgt het een extra dimensie.